schilderwerken
Geef kleur en bescherming aan uw muren.
Biocoat biedt voor iedere ondergrond en gewenste afwerkingsgraad een specifieke verfoplossingen aan. Onze adviseurs informeren u graag over de mogelijke verfoplossingen voor binnen en buitenmuren.
interieur schilderwerken
Biocoat biedt alle mogelijke verftypes aan voor een blijvend mooi interieur schilderwerk: minerale verven zoals leemverf en kalkverf alsook dekkende olieverf of kurkverf.
buiten schilderwerken
Biocoat biedt een schilderoplossing aan voor iedere buitenmuur. Naast minerale verven zoals kalkverf, silicaat en kiezelsolverf bieden wij een revolutionaire kurkverf aan om uw gevel te beschermen en af te werken met garantie.
kurkkalei en kurkverf
Kurkkalei en kurkverf zijn elastische coatings op basis van kurk die kunnen worden ingezet op alle minerale ondergronden alsook reeds geverfde muren en zelfs op kunststof en metaal.
Er bestaan verschillende tegemoetkomingen voor het isoleren van de muren van uw woning. De premies wijzigen en hangen af van het gewest waar u woont en ook steden en gemeenten hebben een eigen subsidiebeleid. Voor een volledig overzicht van actuele premies kan u terecht op de premiezoeker website.
Bij netbeheerder Eandis kan u online een premie aanvragen voor het isoleren van de muren. Voor spouwmuren verkrijgt u 6 euro/m² en voor het isoleren van buitenmuren 15 euro/m². De voorwaarden zullen vanaf 2017 verstrengen.
Ontdek de energiepremies uit het Brussels gewest.
Ook binnen het pakket van de Vlaamse verbeteringspremie worden subsidies toegekend voor het isoleren van muren.
Als Gentenaar kunt u bij de Stad Gent een premie krijgen als u gevelisolatie plaatst.
De premie hangt af van enkele voorwaarden, deze staan beschreven in het 'Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen voor de periode 2014-2019'
Verschil tussen een minerale verf en een organische verf
Minerale verven bevatten zoals het woord het zegt in hoofdzaak minerale bindmiddelen en vulstoffen. De bekendste zijn: leemverf, kalkverf, silicaatverf, kiezelsolverf. Daarnaast heb je verfsoorten die minder of geen minerale bindmiddelen of vulstoffen bevatten. De bekendste zijn: vinylverf (latex), acrylverf, olieverf.
Beide verftypes hebben specifieke eigenschappen die afhankelijk van waarvoor ze moeten dienen voordelen hebben tegenover de andere. Ook hebben ze allemaal een eigen uitstraling, glans en kleurmogelijkheden. Contacteer ons vrijblijvend indien u assistentie wenst bij het maken van de juiste keuze.
Welke verf is voor binnen?
In principe kan u iedere verf binnen gaan gebruiken, een buitenverf zal het binnenklimaat altijd wel te baas kunnen.
Uiteindelijk zal uw keuze grotendeels worden bepaald door hoe u wenst dat de verf er moet uitzien en welke technische vereisten u aan de verf stelt. Minerale interieurverf is mat van afwerking en gekleurd met een mineraal pigment, denk aan leemverf en kalkverf. Voor lakwerk wordt een vegetale olieverf aangeraden. En voor vochtige ruimtes kan een dekkende kurkverf een oplossing bieden. Voor meer informatie kans u ons vrijblijvend contacteren.
Kalei
Kaleien is een oude verftechniek waarbij een vloeibaar mengsel van kalk, minerale toeslagstoffen en pigmenten met een blokborstel op een stenen muur wordt aangebracht. Met een kaleilaag worden barsten en voegen van een gemetste muur opgevuld en verkrijgt men een decoratieve en beschermende afwerklaag die het reliëf van de ondergrond volgt. Kalei saneert de muren door de werking van de alkalische kalk.
Kalei is beschikbaar in verschillende korreldiktes en wordt, om vlek- en algenvorming tegen te gaan, bij voorkeur afgewerkt met een minerale silicaatverf.
Kurkverf
Kurkverf is een afwerklaag op basis van kurk en een biobased polymeer bindmiddel met een zeer fijne kurkkorrel. Kurkverf kan binnen en buiten worden toegepast op (reeds geverfde) muren, beton, bepleisteringen en crepi.
Kurkverf is de fijne broer van kurkkalei.
Waarom afwerken met silicaatverf?
Onze woningen worden gedurende lange periodes blootgesteld aan water en vocht. Technisch gezien vormt dit voor een kalkbepleistering of kalei geen probleem, maar tijdens het uitdrogen kunnen natte muren vochtvlekken vertonen en kan er alg- en schimmelvorming optreden.
Door de zuiver anorganische opbouw van de silicaatverf samen met de hoge waterdampdoorlaatbaarheid wordt de vorming van condens vermeden en de groei van schimmels en bacteriën verhinderd. Deze eigenschap vormt een garantie voor een schone en hygiënische afwerking met een lange levensduur.
Sterke uv-belasting door de zon beïnvloedt de kleur van de silicaatverf niet. Bij testen die overeenkomen met een jaar blootstellen aan de zon, is in de kleur van de verf geen verandering zichtbaar.
Het principe van de silicaatverftechniek berust op een verstening van de verf met de ondergrond. Er ontstaat een vaste, minerale en onoplosbare verbinding van de verf met het pleisterwerk. Het verkiezelde oppervlak kan niet door de zure regen of luchtvervuiling worden aangetast.
Silicaatverf bestaat uit minerale stoffen uit het aardrijk zoals kwarts, veldspaat en minerale kleurpigmenten. Het vloeibare kalisilicaat dient als bindmiddel. De verven zijn zowel onschadelijk in fabricage als bij verwerking en bevatten geen milieubelastende componenten. Het oplosmiddel van deze mineraalverven is water. Silicaatverf is geurloos, niet brandbaar en in meer dan 270 kleuren leverbaar.