minerale kalei

Behoud het oorspronkelijke.

Kaleien is een oude techniek die door de boeren werd toegepast door het jaarlijks witten en desinfecteren van muren met een kalk of cement-kalkverf. Na verloop van tijd kreeg het metselwerk een dikkere laag die men simpelweg kalei noemde. Kalei heeft naast haar dekkende werking ook een ontsmettend effect, de hydraulische bindmiddelen (kalk, cement) zorgen er immers voor dat schimmels en algen worden geneutraliseerd terwijl de gevel toch goed kan blijven ademen. 

Onze minerale kalei is samengesteld op basis van natuurlijk hydraulische kalk en beschikbaar in verschillende korreldiktes en kleuren.

In ons vochtig klimaat is het aangeraden om minerale kalei af te werken met een water-, vuil- en schimmelwerende verf.

Nieuw in ons aanbod is een kalei op basis van kurk. Hierbij worden de minerale vulstoffen vervangen door kurkkorrels en het bindmiddel door een bio-based polymeer. Kurkkalei is op zichzelf waterbestendig en vuilafstotend en hoeft dan ook niet meer te worden geverfd, wat bij een minerale kalei wel aangeraden is. Kurkkalei is in verschillende kleuren beschikbaar in een fijne of zeer fijne korrel (kurkverf).

Biocoat biedt een gezonde oplossing voor ieders budget.

Neem contact op voor gratis advies en een vrijblijvende offerte.